Ännu några dagar på ställplatsen i Falésia.

image_pdfimage_print

Kors i taket! Nu har vi snart stått här på ställplatsen i fyra veckor. Det hade vi aldrig trott tidigare, men det har flera anledningar. Bland annat är det en mycket trevlig och välordnad ställplats. Sen är det ju det där med skadan på bilen och posten från Sverige.

Vi kan ju börja med skadan. Det finns en engelsman, som heter Wayne här i södra Portugal. Han har en mobil verkstad och han är enligt vad vi hört duktig på både mekanik och elektronik. Jag ringde honom och han lovade att komma på onsdagen. Det gjorde han också. Visserligen en timme efter vad han sagt, men vi är i Portugal.

Jag hade försökt att fixa skadan genom att först palla upp bilen och sedan krypa under. Det var jobbigt och jag insåg min begränsning. Hade tänkt att han skulle anvisa oss vart vi skulle bege oss för att lyfta bilen. Men icke. Han tog en madrass, som han plockade ut ur sin bil och kröp under. Sedan började han och efter en timme var han klar.

Då hade han lossat allt. Riktat plåtar, som var böjda och återmonterat allt samt fått det fungera. Sedan frågade jag vad han ville ha för sitt arbete. Det är inte ofta man säger att arbetet var värt mer. Jag betalade vad han ville och lite till samt konstaterade att vi båda var mycket nöjda.

Lång2015_126
Waynes bil som han har som sin enda verkstad. I den fanns verktyg och diverse tillbehör. Fotot tage av vår granne Paul vd Heijden från Holland.

Det andra (ACSI katalogen med medlemskortet) väntar vi fortfarande på. Posten är ju långsam nuförtiden. Det har ju varit helg också så vi får vänta, men det går ingen nöd på oss. Många promenader blir det och nu börjar vårtecknen visa sig. Blommor och förmodligen också bin är i farten.

Lång2015_120
Några blommor, som har slagit ut. Fråga inte vad dom heter för det vet vi inte!

Vi har också gjort en tur till Portimao, som ligger ungefär en timmes resa härifrån västerut! Vi ville kolla den ställplats som fanns där. Det var enkelt att hitta den nere i hamnområdet. Mysfaktorn var dock mycket låg! Det var en parkeringsplats med asfalt och grus och inget mer. Däremot skall strandpromenaden vara fin. Samhället var ett typiskt turistsamhälle med höghus. Det var däremot intressant arkitektur på husen.

I Portimao provianterade vi på Continente. Köpte ett vin, som visade sig fantastiskt gott och prisvärt eftersom det var nedsatt från € 6,89 till € 3,00 under en mycket begränsad tid, Det heter Pera Doce Reserva från 2013. Handlade på oss lite fler flaskor på Continente i Albufeira senare. Förutom det handlade vi på oss mat för ungefär en vecka i Portimao.

Sedan fortsatte vi till en intressant ställplats som kallades Micki´s place to stay. Det är en ställplats som ligger ute på landet och som drivs av keramiker. Det var lite som hippiekultur. Säkert finns där många intressanta människor, men den ligger alltför långt från butiker och promenadstråk för oss. Tyvärr har man fått kritik för hur platsen sköts. Det kan vi vare sig bekräfta eller dementera, men kanske ligger det något i kritiken.

Lång2015_122
Mikkis place to stay. Inte direkt en normal ställplatsinteriör. Det som syns på bilden är ”affären” med receptionen. I den stora buren bor det fåglar.

Vi körde på vägen till Portimao förbi några fält, som var helt gula av blommor. Dom fotograferar vi på hemvägen sa vi och tog en helt annan väg hem. Vi vill gärna visa hur våren gör sitt intåg här, men det får bli lite mer anspråkslösa bilder.

Lång2015_112
De blommor som vi kallar ”Portugals maskrosor” fyller fält som nu är helt gula. Här hos oss finns dom i mindre grupper än så länge.

Lång2015_113
Här under pinjeträden på väg til stranden blommar ”maskrosorna”.

Lång2015_115
En vacker blomma bland de kaktusliknande bladen på fetörten.

Lång2015_116
Vita fina blommor på en buske!

Vi går ju ofta på stranden men det är spektakulärt att gå uppe på klitterna också. Inga skyddsräcken finns annat än i undantagsfall så man går ibland med hjärtat i halsgropen när man som jag har blivit lite harig för höjder. Skall försöka visa någon bild på det också.

Lång2015_121
Här går vi och nedanför cirka 30 meter är stranden. Kanten är skör och efter varje regn eroderas den lite. Jag håller mig en bit in på fast mark!!!!

Lång2015_125
Långt där nere är stranden med sina vågor. Här uppe finns det kvar lite rötter, som snart skall ramla ner. Inget staket!!

Lång2015_124
Måste avsluta med en bild från vardagen. Fåraherden med sina får och getter går på granntomten till ställplatsen. I bakgrunden skymtar våra bilar.

2 comments on Ännu några dagar på ställplatsen i Falésia.

    1. Vi fick vårt hem! Vet inte hur man administrerar dessa kort! Förhoppningsvis får vi posten snart, men det går ju ingen nöd på oss här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *