Äntligen lite vår igen

Den här säsongen började inte som vi tänkt tidigare. Visst beror det på oss själva, men vintern eller den kalla våren gjorde att våra planer hela tiden sköts på framtiden. Ursprungligen hade vi tänkt att starta upp i mitten av mars för att köra in oss och sedan skulle vi ta en tur ner mot Holland/Frankrike. Vi ville till exempel besöka Keukenhof och se blommorna där samt också ta en tur längs den franska västkusten.

Nu blev det inte så utan i stället stod bilen inne i sitt garage. Lite omvårdnad blev det eftersom hon tvättades innan vi ställde in henne så hon var ren och jag kunde ta itu med bland annat vaxning. Sedan var det dags för besiktning och då fick trafikverket reda på att vi skulle ut och köra. Besiktningen skedde den 18 april och då stod mätaren på 4.238 mil. Hon passerade utan någon anmärkning och även gasolinstallationen fick OK.

Så var det ytterligare lite kalla dagar men till helgen den 6-7 maj så lovade väderlekstjänsten hyfsat väder och vi körde ut på torsdagen den 4:e. Kan tyckas lite konstigt att vi väntade in bra väder för husbilen klarar ju både kyla och regn, men nu skulle vi med också och vi kände helt enkelt inte för att sticka ut. Hade dessutom släktingar och vänner, som vi träffade på helgerna hemma.

I Persköp skulle det finnas en ny ställplats hade vi läst om. Persköp var helt okänt för oss, men ligger bara en knapp timmes färd hemifrån. Sagt och gjort det var bara att programmera vår GPS med koordinater som fanns på Persköps sida på Facebook. Vi kom dit och fann ett ställe med en liten fin damm, nya servicebyggnader och mycket fint iordningställda platser med elskåp och gott utrymme omkring.

Den nya ställplatsen i Persköp! Till vänster syns servicebyggnaden.

Det var inte gratis. Man skall betala 180:- och det är vi ju inte vana vid för en ställplats, men med tanke på allt som man gjort var vi inte nödbedda. Betalning sker genom att swisha eller betala med sms. När det är gjort tänds en lampa på en karta och spänningen ansluts till platsens eluttag. Det finns sedan tömningsmöjligheter, rena duschar och toaletter samt diskmöjligheter. Alltså precis som på en camping.

Vi tog en promenad och kollade hur det skulle vara att traska runt där med Dagny. Tyvärr hittade vi inga mysiga stigar, men kanske berodde det på att vi inte sökte tillräckligt. I stället tog vi fram grillen och grillade en färdigkryddad köttbit. Den blev hyfsat god, men vi lovade varandra att i fortsättningen skall vi ha lite mer fantasi och inte köpa färdigkryddade bitar.

Sov lugnt och stilla. Under kvällen hade det kommit ett par tre husbilar till, men det blev inte mycket kontakt med dem. Dom gav sig iväg på morgonen och en Sonic som stod bredvid oss hade haft gråvattenutsläppet öppet. När jag påpekade det så fick jag bara en kort kommentar att det är lätt att glömma att stänga kranen. Fan trot!

På fredag morgon styrde vi kosan mot vårt kära gamla Ranarpsstrand. Passerade Snitten där vi köpte några danska smörrebröd som vi hade till lunch när vi kom fram. När vi kom dit var det ganska många husbilar redan, men vi kunde få en plats i första ledet med utsikt över Skälderviken och Kullaberg.

En fantastisk solnedgång (som vanligt).

Det visade sig vara en mycket tursam plats för vi kom bredvid ett par i en nyköpt Carthago. Det visade sig vara just den sortens härliga människor, som man direkt tycker att man känt länge. Pratsamma och trevliga med en härlig hund. Det blev många glada skratt och historier.

Våra grannars hund, Chicco, som fick ligga instängd för han hade en förkärlek för att äta stenar. Men det var en jättegod och snäll hund.

På kvällen blev det 18 husbilar där i dubbla led. Närmast husen hade man lagt ut stora stenar för att hindra husbilarna som gärna parkerade uppe vid gräset nära det närmaste huset. En skön promenad efter lunchen i hagen mot öster. Lärkorna sjöng för oss och vädret var fint. På kvällen blev det grillade hamburgare, som smakade bättre än köttet i går.

Lugn natt följdes av en vacker morgon som övergick i en solig och varm dag. Årets finaste! Vi tog en promenad västerut och satt och solade lite i den lilla hamnen där man arbetade med bryggorna.

Det var varmt i luften men kallt i vattnet. Vad hindrar det ungdomarna för att pröva på. På tillbakavägen såg vi tre som sprang ut och doppade sig på riktigt!

Dagny beredd att bada och framför allt ta pinnen med sig.

Och det gick ju fint som vanligt. Nu på väg upp ur vattnet.

Och här susar hon förbi mig med pinnen räddad.

Så här vackert är det när vi ser tillbaka på vart vi gick. I hamnen jobbade man för att fixa bryggorna till sommaren.

På kvällen blev det grillning för tredje dagen i rad men denna gång grillade vi lax. Första gången vi grillade fisk, men det kommer att bli fler!! Vi njöt av dagen och sov gott på natten fast det kom lite regnstänk.

Vårt larm har slutat att fungera och jag har försökt att programmera det, men misslyckats. Har nu beställt tid till tisdag i veckan hos Vikinglarm för att göra en nyinstallation. Men här har vi inga problem att sova olarmade.

Söndagen blev inte lika fin som lördagen men bjöd i alla fall på sol och ganska lite vind. Läste lite och naturligtvis promenad med Dagny. Efter lunchen gjorde vi oss klara för avfärd. När vi for iväg var det bara ett fåtal husbilar kvar.

En fin premiär med husbilen och vi hoppas få fler många fler turer. Vi skall snart upp till Stockholm och kanske Gävle för att hälsa på mina och Ingers barn och barnbarn. Bland annat blir det dansuppvisning helgen den 20-21/5

  1. Ja vi vet, men ni brukar ju njuta av sol och massor med äventyr, så det finns kanske lite rättvisa med allt!
   Njut för det kommer sol och värme igen var så säkra!

 1. Kul att läsa om era ”äventyr”. Du skriver och fotograferar på ett mycket trevligt och lättsamt sätt. Får tacka för alla goda råd och tips vi fick av er.
  Vi upplevde er på samma sätt som ni beskrev kontakterna med oss. Hoppas vi kan stråla samman senare i sommar, skulle vara trevligt.
  Ha det så skönt!

  1. Håller helt med att det skulle vara kul att ses igen.

   Hoppas att ni inte misstyckte att vi lät Chicco ligga och vila sig på vår sida.
   Det var en supertrevlig hund.

   Har i dag varit på Vikinglarm som hjälpte mig med vårt larm. Om jag förstod det rätt hade ni ett, som kanske inte var inkopplat. Det fixar dom säkert.

   Njut av den fina våren. Inger och Dagny nickar båda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *