Äppeltavlan i Kivik

image_pdfimage_print

Årets äppeltavla ville vi se. Vädret var fint och vi åkte iväg tisdagen den 4 oktober.

Äppeldagarna var den 23 – 24 september, men tavlan skulle vara kvar. Tog vägen över Eslöv och hamnade i slutet på några små pittoreska vägar. Kom fram till Kivik vid halv tretiden.

kivik_1
Vi möttes direkt av årets fina tavla med motiv från skörden!

Det blåste rätt bra och vi gick direkt till Buhres för att handla lite lunchmat. Det blev ål och lax samt potatissallad, som skulle utgöra middagen. Buhres har ett fantastiskt stort och fint sortiment. Priserna är inte låga, men kvalitén är toppen. Vi åt ål och tog oss öl och en snaps till det samt mådde gott. På kvällen gick jag för att köpa lite spettekaka, men då hade allt stängt.

kivik_2planen framför tavlan.
Dessa skulpturer pryder planen framför tavlan.

Vinden fortsatte att tjuta även om solen tittade fram igen. Hemma i Ängelholm hade vi haft både sol och ganska lite vind. Det blev dock en god sömn på natten och värmen i bilen var precis lagom.

kivik_8
Vinden var hela tiden frisk, men inget regn, vilket var bra.

På morgonen besåg vi äppeltavlan igen och gick också in i den fina utställningen med bland annat foton från tidigare äppeltavlor.

kivik_3
När man kommer in i tältet ser man detta. Det luktar gott och är vackert.

kivik_4
Visst kan man göra mycket med äpplen. Här foton från tidigare års tavlor.

kivik_5
Fler äppeltavlor!

kivik_6
Och slutligen ännu fler.

Sedan tog vi en lång promenad och då passade vi på att inhandla både spettekaka och två goda limpor.

kivik_7
Den snälla och pratsamma damen, som fick oss att handla mycket god spettekaka.

kivik_9
Fritiof Nilsson Piraten säger ”Hej då och välkommen åter!” I bakgrunden står huset med grön övervåning där Piraten tillbringade somrarna!

Körde iväg innan lunch och tog vägen mot Kristianstad. Vi stannade upp hos Gasolkungen och fyllde på vår fasta gasoltank innan vi svängde av mot Vä där vi tankade diesel. Sedan åkte vi en ny väg, som förde oss till Uddarp. Där stannade vi på en parkering med koordinaterna N56 0 51 och E 14 2 23 och åt lunch bestående av den varmrökta laxen och potatissallad. Den senare var visserligen dyr, men vilken sallad! Härlig smak. För den som vill handla den så heter den ”Krämig potatissallad”

Efter en kort vila så tog vi en promenad på ett par kilometer i den fina bokskogen innan vi for hemåt. Två mycket sköna dagar med husbilen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *