Avslutning på säsongen hemma.

image_pdfimage_print

Efter resan till Öland och Gävle har vi gjort några turer i närheten och även träffat våra blivande reskamrater.

Först gjorde vi en tur ut till Vistorps hamn (Ranarpsstrand) där vi stod över dagen. Efter det att man infört en avgift på 150:- för övernattning där har det blivit märkbart tommare. En bil stod där och det var en tysk som kanske for vidare på natten.

En ensam tysk husbil i Ranarpsstrand.

Och en ensam personbil.

Själva for vi vidare till Magnarps hamn. Där träffade vi Kent och Gunilla med hunden Chicco. Stannade över natten och pratade lite om framtiden. Vi har ju båda bokat en färja Varberg Grenå för vidare färd mot Spanien. Vi tänkte en tur genom Holland, Belgien och Frankrike ner till Spanien. Själva har vi bokat en camping i Peniscola över jul och nyår.

Familjen Dymnes bil med Kent på väg dit, medan Chicco kollar vår bil.

Senare tog vi bilen upp till Falkenberg för att montera gasfilter och en ventil så att vi skulle kunna använda gasolgrill nere i Europa. Där är det inte så populärt att använda grillkol.

Firman Autovendo har en verkstad specialiserad på husbilar. Mycket kompetent och trevlig personal.

Vi övernattade i Lövstavikens fina hamn. Mycket välordnad och bra.

Parkerade i Lövstavikens hamn och kolgrillade på kvällen.

Hamnen har fortfarande många båtar sjösatta. Dessutom finns det ett antal vindsnurror, som snurrade, men inte alstrade ljud när vi var där!

Dessförinnan hade vi passerat Oskarström för fika hos Dymnes där vi pratade oss samman lite mer.

Efter Lövstaviken for vi via Halmstad där vi inhandlade en gasolgrill, som vi hittat på Husbilskompisarnas site.

Efter dessa korta turer var det tid att göra en resa upp till mellersta Sverige. Inger hade lovat sin son David att passa Billie så föräldrarna kunde ta en helkväll ute.

Först landade vi hos min bror Håkan och Ann Margreth som bjöd oss på härliga älgfärsbiffar med gott vin till. Som vanligt en gourmetmåltid.

Därefter for vi upp till Gävle för att säga hej då till familjen Andreas, Karla och barnen. Även här blev vi bjudna på god och vällagad mat eftersom Karla jobbar som kock. Kul att träffa barnen var det också. Tyvärr blev besöket kort eftersom vi dagen därpå skulle ner till Johanneshov.

Passerade först Uppsala för tankning av gasol och besök hos min bror Albert. Han har nu fått en permobil, så han är mycket mer rörlig. Vi hjälptes åt att fixa hans nya dator och de praktiska problem som infinner sig vid en nyinstallation. Det var positivt att träffa honom och notera de framsteg han gör.

Sedan raka vägen till Johanneshov där vi kunde hitta en parkeringsplats som var ledig alldeles utanför huset. Kvällen tillbringades med mat och lek med Billie innan vi kojade in och sov gott. Dagen därpå skulle David och Emma få ledigt så vi tog Billie till förskolan. Inger hämtade henne senare medan jag passade på att hälsa på min son Patrik med familj i Tyresö. Vi hade en trevlig kväll där jag först träffade flickorna Josefin och Alice innan föräldrarna kom hem från jobben.

Sen på kvällen körde jag tillbaka till Johanneshov där Inger hade lagt Billie och vi satt och pratade lite innan Inger lade sig och Dagny och jag gick ut till husbilen för att sova. Det gick superbra med Billie, som fyller två i december. Hon är så trygg med oss och nu heter jag Tattan.

Tattan, Billie och Dagny myser i soffan

Dagen därpå var lördag och vi tog hand om Billie innan föräldrarna kom hem efter en lyckad kväll och övernattning. Det blev mycket lek och promenader innan vi gick ut för att tillbringa en sista natt i husbilen. Dessförinnan bjöd Emma och David på jättegoda hemlagade pizzor.

På söndagen for vi hem. I början var det regn och en del blåst men allteftersom dagen framsked klarnade det upp. Inger passade på att köra bilen som hon bara kört en gång tidigare. Det gick jättebra så nu är vi två förare. Lunchade på Vätterleden där vi brukar äta deras utmärkta stekta kalvlever. Den är smaskens!

Inger vid ratten och ganska allvarlig, men det gick jättebra!

Ganska trötta kom vi hem och kunde ställa in husbilen för den här gången. Måste också berätta en jobbig sak, som inträffade med vår vanliga personbil. På E4:an utanför Helsingborg blev vi prejade av en skåpvagn som slog i vår bil och skadade dörr och framskärm. Som tur var kunde vi reda upp situationen, men den andra bilen nonchalerade episoden och trots helljus och signalhorn från oss körde han vidare med många svängar hit och dit. Vi ringde polisen och de fick tag på honom. Det visade sig vare en mycket berusad man, som var på väg till jobbet. Han skulle köra en stor lastbil, men fick tillbringa natten inom lås och bom. USCH vad som kunde ha hänt om han fått fortsätta.

1 comment on Avslutning på säsongen hemma.

  1. Till Tattan och Inger. Hej på er!
    Trevligt att träffa er och vi längtar såååå till avresedagen. Har förberett det mesta, tror vi, men kommer säkert på något som vi glömt.
    Det var kul att se bilden med Inger vid ratten hoppas hon tycker det är spännande och kul.
    Var inte så kul att höra om den berusade chauffören som höll på att skicka ut er i diket. Tur att man inte vet vad som möter på vägarna.
    Vi hörs igen om några dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *