En helgutflykt till Finjasjön mm.

image_pdfimage_print

Helgen 9-11 juni hade vi tänkt ta bilen till Finjasjön där vi varit tidigare och där våra vänner Dymne just varit och rekommenderat en fin hundslinga.

På fredagen bestämde vi oss hastigt och kom iväg vid lunchtid. Först tankade vi och sedan in vid Maxi för proviantering innan vi satte av med GPS:en inställd på Guldkusten vid Finjasjön söder om Hässleholm.

När vi väl satt där så insåg vi att det tar nog 1,5 timme så jag föreslog att vi skulle mellanlanda i Persköp. Där var vi ju tidigare och maken till välordnad ställplats får man leta efter. Inger tyckte det var dyrt med 180:- men jag har ju fått min pension så jag bestämde.

Parkerade på Persköps ställplats med utsikt över dammen med en fin rhododendron bredvid oss.

Väl där checkade vi in och fick en fin plats vid den lilla dammen/insjön. Åt nyköpta räkmackor till lunch och gick sedan runt med Dagny.

En Carthago från Bjuv ställde sig bredvid oss och det tog inte många minuter förrän vi pratade med dem. Mycket trevliga och chosefria människor med en liten hund, som vaktade på matte mycket bestämt.

Service byggnaden med toaletter, dusch, färskvatten och diskplats. Mycket välhållet och prydligt.

Efter en lugn natt med endast ett kort kraftigt skyfall med tillhörande åska under några minuter gjorde vi oss klara att åka vidare. Jag gick upp till den fina diskplatsen och såg då att man kunde få köpa färska jordgubbar. Man skulle swisha betalningen och sedan ta en låda. Omtänksamt och en fin service. Så med jordgubbar i bagaget stack vi iväg mot Finjasjön.

Färska jordgubbar och grön sparris till salu. De gick fort åt!

Här står vi parkeradeoch vi har sjön alldeles till höger om oss.

Efter cirka en timme var vi där och parkerade alldeles nära sjökanten. Lite dumt visade det sig senare när solen gick ner så var vi i skuggan av en grann ek. Men man lär sig.

Jag sitter och grillar med den obligatoriska whiskyn bredvid mig. Det var torrt så jag hade en vattenkanna för att väta marken och för säkerhet. Man har väl varit scout!

Grillning av högrevshamburgare på kvällen: Gott!! Dessförinnan hade vi tagit en lång promenad med Dagny på den fina hundslingan.

Promenad på söndagen med den lilla sandstranden. Vädret var som syns mycket fint!

Genom området slingrar sig den fina Hovedalsån med fridlysta flodmusslor.

Efter en skön natt så tillbringade vi dagen med promenad, lunch och solning ute eftersom vädret tillät det. Körde så hem efter eftermiddagskaffet, GPS:en ville att vi skulle ta oss in på först en cykelväg och sedan på en obefintlig stig, men en trevlig man kunde på vår fråga berätta hur vi skulle köra. Det blev bland annat genom en kohage där ett stort antal kor tittade på oss och flyttade sig demonstrativt långsamt.

Efter tömning vid Erikslund så slutade denna utflykt i garaget hemma.

3 comments on En helgutflykt till Finjasjön mm.

  1. Hej kul att ni nappade på vårt förslag. Hoppas vi snart stöter på varandra. Ha det så bra.
    GUNILLA O KENTH

  2. Ja det var en fin plats. Hundslingan var trevlig om än något mycket befolkad av myggor till Ingers förtret.
    Vi har ju varit där tidigare, men inte övernattat.
    Vore trevligt att ses, men vi skall kanske planera lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *