En tid på camping Eden i Peniscola.

image_pdfimage_print

Vi har nu stått på camping Eden i över tre veckor och kommer att stå ett tag till.

Campingen är mycket välordnad med två avdelningar en norrut och en söderut. Bägge två har utgången i mitten där reception mm ligger. Många kommer och stannar några dagar medan flera har varit här sedan början av hösten och blir kvar långt in på våren.

Det är en halvtimmes promenad till Mercadona och till Consum, som bägge är välsorterade. Vidare finns en del serveringar öppna så man kan få något i sig när det behövs,

Vattenvägarna bakom campingen. Här rinner kristallklart vatten med många fiskar och fåglar.

Ibland går solen ner med vackert ljus

Campingen ligger nära strandpromenaden och bakom ligger ett naturskyddat område med sumpmarker där det finns ett fågelliv och sällsynta fiskar enligt uppgift. Det skall till och med finnas sköldpaddor här, men de har vi inte sett. Vi brukar promenera dit och ta med oss överblivet bröd att mata med. Pensionärsliv!! Vidare utmärkta vägar och stigar för motion och rastning av Dagny.

På vägen till Mercadona där vi huvudsakligen handlar ser man gammal f.d. bebyggelse och i bakgrunden hotellkomplexen. Där emellan ligger våtmarken och vår camping.

Dagny var ju hos veterinären och vi har varit på återbesök med nedslående resultat. Det verkar som om hon inte har några allvarligare problem, men hon tåras mycket i det angripna ögat. Det blir operation som kommer att göras den 10 januari. Vi se hur vi kan hantera det och hur länge vi måste stanna här för hennes skull.

Ute på promenad med Dagny mötte jag detta vackra par. Frågade dem om de var nygifta och det sa dom att dom var, men förmodligen svarade dom att dom tyckte att dom var fina. Det är inte alltid så lätt att konversera på spanska! Har förstått att det är typiska Valencianska folkdräkter

Hur ser då dagarna ut för oss? För det första så sover vi ganska länge går upp runt niotiden då Dagny får sin morgonrunda. Träffar många hundägare med sina hundar. Rundan avslutas med ett besök i receptionen då en nybakad baguette hämtas. Beställd dagen innan! Jag brukar släppa Dagny en bit innan vi är framme vid bilen och då sätter hon högsta fart och viker av på rätt plats.

Inger har under tiden fixat kaffe och dukat fram pålägg mm. Det blir frukost för oss och Dagny. Laddar in NST och läser den samt tar en diskussion om vad vi skall göra på dagen. Det kan bli handlingspromenad eller bara promenad med Dagny. Sedan sitter vi gärna ute och läser eftersom det för det allra mesta är sol och vi har en utmärkt plats för detta. Läser vi inte så finns det annat att . Disken skall skötas. Vatten skall fyllas

och andra saker skall fixas. Helt plötsligt är det lunch och en eftermiddag som påminner om förmiddagen. Det känns verkligen inte långtråkigt utan snarare avkopplande och skönt.

Kastellet, som använts som sommarresidens av påven Leopold XIII ligger på en halvö med den gamla staden fortfarande levande.

Utsikten från kastellet mot strandpromenaden. Det höga hotellet till vänster har cirka 20 våningar.

Det är också kul med de olika nationaliteterna. När man möts har man mycket att välja på. Hola, Hallo, Morgen, Bonjour, Hello eller till och med Hej. Vi är några få svenskar så vi får se oss som udda inslag. Huvuddelen av gästerna är tyskar och holländare men också många engelsmän och fransmän. Det känns kul och berikande.

Vi har haft en riktig värmebölja här med solsken och temperaturer mellan 20 och 30 grader. Känns lite konstigt när vi vet hur det är hemma med nollgradigt och regn mest hela tiden. OK det har också varit temperaturer ner mot 10 grader och till och med ett åskoväder med tillhörande välbehövligt regn.

En dag gick vi upp till kastellet för att se om vi kunde gå in och högst upp. Tyvärr var det stängt den sista biten. Passade på att hälsa på en staty av Leopold XIII som använt kastellet som sommarresidens. Vi passade på att besöka en medeltida marknad, som hölls där under tre dagar. Det fanns en del krimskrams men på det hela mycket hög kvalitet på det som bjöds ut. Vi inhandlade bland annat en salladstång gjord av olivträ och verkligen fint hantverk.

.
Staffan klev upp och hälsade på den gamle påven. Inger tog bilden.

Som syns är det inte bara jag som hälsat på honom!

Här bor det folk, även om vi inte såg så många när vi gick runt!

Medeltidsmarknad med vimplar och ett stort utbud av varor.

Örter att bota allt från migrän till prostatabesvär.

Verkligt fint hantverk av olivträ. Det lockade oss att köpa en salladstång.

Staden har inte bara hotell utan en fungerande fiskehamn och givetvis delar där det finns småaffärer och restauranger öppna även nu under lågsäsong.

5 comments on En tid på camping Eden i Peniscola.

  1. Ja det är en fin stad med mycket att uppleva även om det är dött på hotellfronten!
   Dagny klarar tratt och operation bra, men visst skulle vi önska det vore över!

  1. Ja den var fin och det vi tyckte var bäst var att allt verkade genuint! Klädsel på personerna och klass på nästan alla varorna!

 1. Hej på er
  Jag har följt vädret för ert område och det har inte sett bra ut. Men serman på er hemsida är det alltid sol och vackert väder.
  Ha det så bra.
  Jan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *