Födelsedag och konfirmation i Tyresö.

image_pdfimage_print

Dags för födelsedagsfirande och konfirmation i Tyresö. Vad skönt att ha husbil, som man parkerar hos värdfolket och utnyttjar som sängplatser.

Vi startade upp torsdag morgon den 18 augusti. Först tänkte vi besöka ställplatsen i Bunn, som det skrivits så mycket fint om. Man svänger av E4:an vid vårt favoritmatställe på Vätterleden och fortsätter en bit in. Kom fram och såg den fina platsen, men ack vad öde den var. Den kostar 250:- per dygn så för att bara stanna en natt tyckte vi det var väl häftigt att stå ensamma där.

I stället fortsatte vi till ställplatsen vid Mantorp. Trist, men effektiv. Där finns toa, dusch och tömnings-möjligheter för 100:-. Vi blev två bilar där över natten!

På morgonen for vi upp till Stockholm. Inger lämnades av till David och Emma i närheten av Gustavsberg eftersom hon skulle med dem ut i skärgården. Själv for Dagny och jag till Tyresö där vi parkerade utanför huset. Josefin fyllde 15. Det blev kalas i form av en drink på Himlen som är en bar högst upp på gamla skatteskrapan. Över 100 m.ö.h. med fantastisk utsikt över Stockholm.

konfirmation_2
Utsikten från baren Himlen högst upp på gamla skatteskrapan var fantastisk. Skrapan är nu huvudsakligen studentbostäder. Här Stockholms inlopp med finlandsfärjor!

Middag intogs därefter på en italiensk restaurang Vapiano i samma hus. Mycket trevligt att få mingla på detta sätt.

Josefins fina present var en efterlängtad moped, som hon hittade i förrådet: Stolt visade hon upp sig på den och tog en pytteliten provtur eftersom hon ännu inte fått sitt tillstånd.

konfirmation_1
Stolt 15 åring med moped, som hon inte får köra än. Men redan under veckan efter tog hon teoriprovet och kör nu sin moped varje dag.

Lördagen blev en mellandag i avvaktan på söndag då konfirmationen skulle ske i Tyresö gamla kyrka från 1600 talet.

konfirmation_6
En skön promenad med Dagny i Tyresö.

Vädret var fint och vi fick bänka oss ganska långt fram. Mitt minne av min egen konfirmation var positivt, men här var det ett helt annat engagemang från både konfirmander och deras ledare. Visst hade det varit positivt att som dom få vistats en vecka i ett nunnekloster i Assisi i Italien. Det hade troligen svetsat ihop alla för det märktes både under ceremonin i kyrkan och efteråt ute i duggregnet.

konfirmation_3
Josefin läser upp ett minne som påverkat henne.

konfirmation_5
Efter kyrkan blev det obligatorisk fotografering.

konfirmation_4
Avslutning med ledare och konfirmander, som alla verkade ha haft en fin tid tillsammans!

Väl hemma bjöds på en fin buffé och Josefin fick öppna sina presenter i form av olika smycken mm.

På måndagen hämtade jag upp Inger, som bland annat fått vara barnvakt ute på Kasholmen. Vi for till Uppsala där jag besökte min bror Albert på sjukhuset. Hans tal var bättre och snart skall han flyttas till ett rehabiliteringsboende för att träna upp sin rörelseförmåga.

Efter det så åkte vi till Eskilstuna och bjöds på en fantastiskt god middag med mycket prat hos min andre bror Håkan och Ann Margreth.

Efter en lugn natt i husbilen var det så dags att fortsätta färden. Målet var återigen Askersunds ställplats. Den här gången fanns det lediga platser så vi kunde köra in och ställa oss så att vi fick skön utsikt över Vättern. Det blev en promenad och mathandling i det vackra vädret. Sedan avlsutade vi med middag i bilen.

konfirmation_7
Detta är ställplatsen i Askersund sedd från bron in till staden.

konfirmation_8
Många fina gamla hus i staden. Hit får vi gå nästa gång!

Dagen därpå beslöt vi att åka på Vätterns östra sida för att se om vi kunde hitta kräftkokeriet där vi handlade tidigare. Mycket riktigt efter Vadstena så fick jag syn på den gamla fabriksbyggnaden. Inhandlade 2 kg vackert röda nykokta kräftor. Dem åt vi sedan tillsammans med Ingers syster Ulla och Sölve på söndagkvällen. Kräftorna var jättegoda.

Hem via Jönköping och den tråkiga E 4:an avslutade den här turen.

 

2 comments on Födelsedag och konfirmation i Tyresö.

    1. Visst är det bra att använda bilen på detta sätt också.
      Läste om bröllopsresan. Fina foton från bröllopet!
      Vi hade bara med oss mobilen, men jag är imponerad hur bra bilderna blir särsklilt med hjälp av Photoshop om man vill piffa upp dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *