Fortsättning på camping Eden i Peniscola.

image_pdfimage_print

Vi har varit hos veterinären, som tyckte att det såg bra ut med operationen. Han ville gärna följa upp tills vi kan öppna upp ögat igen för att se resultatet,

Vi diskuterade en stund hur vi skulle tackla detta. Våra ursprungsplaner var att i mitten av januari dra vidare söderut för att sakta via Portugal köra hemåt och vara hemma i början av mars. Till slut kom vi fram till att vi stannar här. Det är ju en mycket väl fungerande camping och Peniscola börjar vi känna till och kan fortsätta att utforska. Det betyder att i början av februari planerar vi lämna denna camping och hur vi då ställer kosan får framtiden utvisa.

Dagny är mycket tålig. Nu har hon haft denna krage i en månad alltid! Dag som natt och när hon äter och när vi är ute och går!

 

Under tiden här har vi haft mycket varierande väder. Vissa dagar högsommar medan det under andra dagar har varit ganska kyligt – ner mot 10 grader. Vi har till och med haft lite regn någon natt och dag, men det är sällsynt.

Vi handlar ofta på Mercadona. När det är storhandling tar jag cykel med kärra och Inger går med Dagny. Ett skönt sätt att handla tycker jag och Dagny när Inger är i affären

 

Dagarna har fyllts med läsning av böcker, promenader, handling och lite veterinärbesök. Vi har kommit in i en rutin som är avkopplande och skön. Vi har också haft avbrott med lokala händelser som brännande av djävulen och firandet av helgonet Sant Antoni , mässa med välsignelse av husdjur och den lokala marknaden med stort utbud av kläder och matvaror.

Vi var ute en dag och gick med Dagny och besökte veterinären för en rutinkontroll. Då hördes musik som vi sökte oss fram till. Det visade sig vara en liten grupp musikanter med en man som spelade vad vi tror var en säckpipa utan säck. Han ackompanjerades av ett antal trumslagare. Förutom dessa fanns en mindre häst. Vi frågade vad det var och fick reda på att dom spelade för helgonet Sant Antoni vars dag firades några dagar senare den 20 januari. Egentligen skulle det vara den 17 januari, men det var en onsdag och då skjuter man tydligen på det. Hästen var ett pris i ett lotteri, vilket gjorde att vi köpte två lotter. OK kanske lite svårt att få hem den om vi vunnit, men den dagen den sorgen.

Musikanterna med hästen, som vi tror var första pris i lotterna vi köpte!

 

Den 20 januari på lördagen var det så dags för en parad och bränning av djävulen. Vi gick till platsen där det skulle ske. Grilleldar tändes för man skulle ha grillfest på kvällen. För 1 euro skulle vi kunna få både korv och vin, men då hade vi gått hem.

Grillarna tänds och serveringsborden ställs fram.

 

Det började med att polisen rensade gatorna och sedan började paraden med utsmyckade hästekipage. Mängder av hästar med vagnar där barnen satt.

Kortege med utsmyckade hästar och barn i vagnarna!

 

Hur många ekipage som helst!

 

Sedan stoppades kortegen och man tände på en brasa väl i klass med våra Valborgsbål, men skillnaden var att detta gjordes på en parkeringsplats inne i staden. Man hade lagt ett lager sand på asfalten och ovanpå detta staplades brännbart i form av grenar och lite mer brännbart. För att skydda omkringliggande träd begöts de med vatten hela tiden. Där försvann förhoppningsvis djävulen. Efter bålet fortsatte paraden med nya ekipage.

Här brinner djävulen mitt inne i stan medan träden runt omkring skyddas med vattenstrålar!

 

Kastellet med gamla stan och kyrkan Santa Maria i kvällningen!

 

På söndagen sedan var det mässa i kyrkan. Vi beslöt att gå dit. Mässan var till Sant Antoni men var också till för att välsigna husdjuren. Dagny fick inte komma med för vi trodde väl inte hon fick följa med in i kyrkan. Det hade hon fått göra för där fanns många hundar och andra mindre djur.

Efter mässan som var ganska tråkig utan musik men med en livlig präst var det dags att gå ut för ny parad av djur, som skulle välsignas. Det var hästekipage, hundar, katter, fåglar i bur, marsvin, sköldpaddor och till och med akvarier. Varje djur fick en välsignelse separat, så det hela höll på ganska länge. Vi gick dock hem och njöt av det vackra vädret och tog Dagny på en promenad.

Hästar på väg till att välsignas!

 

Det är marknad varje måndag och vi beslöt att gå dit för att se. Mycket kläder och skor mm samt även grönsaker och frukt samt fin honung. Vi gick runt och njöt samt var imponerade över allt arbete som låg bakom. Det var inte så mycket folk där så det ekonomiska resultatet var nog inte så stort.

En av många klädförsäljare på marknaden!

 

Våren kommer hit nu! På väg till Mercadona tog Inger denna bild på ett mandelträd som börjar blomma.

 

Det här inlägget har jag filat på men slutför i dag  onsdagen den 31 januari och nu är det sol och varmt fast i morse var det kallt omkring 6 grader ute, Vi skulle besöka veterinären kl 10 för att ta bort stygnen i Dagnys öga. Väl framme fick vi vänta några minuter, men sedan tog vi in Dagny i ett behandlingsrum. Hon fick bedövning i ögat och stygnen klipptes bort. Sedan var det svårt att få upp det inre ögonlocket så hon måste sövas ner för ett kirurgiskt ingrepp. Detta gjordes och efter en kvart fick vi ut henne att vakna upp hos oss.

En halvtimme senare kunde hon stå själv om än lite fyllesjukt. Lite senare tog vi hem henne med promenad och efter en stund i cykelkärran. Operationen bedömdes som lyckad även om det finns kvar en liten skada. Vi skall fortsätta medicineringen och återkomma på måndag igen. Alltså blir vi kvar några dagar till.

Dagen innehöll också målgången på ett cykellopp Valencia runt på 5 dagar. Etapp 1 hade målgång nära campingen så naturligtvis var vi ute och kollade. Vilken organisation!! Ett stort antal Guardia Civil och beväpnade poliser kollade hela målområdet. Allt gick dock lugnt till och en stor klunga kom i mål med en fantastisk slutspurt!

De första kämparna följdes av en stor klunga och till slut några trötta eftersläntare.

Nu är det bara att avvakta lite till och så småningom ställer vi kosan hemåt igen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *