Lite längre söderut!

image_pdfimage_print

 

På Camping Estanyet blev vi kvar lite längre. Vädret spelade oss ett spratt. Det oväder, som härjat i Portugal och som också ställt till med problem i Albufeira kom nog hit i försvagad form.

Först tog vi i alla fall emot vår Catalanska sallad som var lika god och mättande som förra gången. En flaska vin till och för det fick vi betala € 20 totalt. Sedan kom det blåst och regn som kulminerade natten mellan söndag och måndag.

Lång2015_25
En mysig stund med god Catalansk sallad och en flaska vin!

På lördagen gick vi en lång promenad med Dagny in till samhället. Under söndagen blåste det och även då tog vi en lång promenad men för övrigt var vi i husbilen. Hyrde också tvättmaskin och torktumlare så nu har vi rena kläder igen.

Lång2015_26
Naturen återtar sin mark här illustrerad av en gammal ruin med vacker blomsterdekoration!

På natten blåste det upp till kuling och det började regna. Det fortsatte även på måndagen så vi beslöt att inte fara vidare. Vad skönt det är att inte ha något man måste passa. Vill vi stanna så gör vi det eller också åker vi vidare.

När det slutade att regna på måndag eftermiddag gick vi ut för att se hur det blåste och hur det såg ut. Stranden består av kullersten och de hade blåst upp på vägen. Jag hade stövlar, men Inger fick gå i sandaler. När vi skulle över en stor vattenpöl gick Inger och Dagny lite åt sidan mot havet för att undvika vattenpölen. Jag gick lite före och hörde ett tjut. Både Inger och Dagny dränktes av en stor våg som sköljde över barriären mot stranden. De blev lyckligtvis bara våta, men det var inte kul för dem.

Lång2015_28
Stenar och vatten sköljde över vägen!

Vi gick in mot samhället och vände innan vi kom fram. Man vet ju inte om det börjar regna igen.

På tisdag bestämde vi oss för att åka vidare. Vädret var bättre, så vi betalade för oss, tömde tankarna och tvättade av bilen innan vi for ut igen. Denna gång hade vi tänkt oss en kortare tur till Peniscola, där det skulle finnas flera ställplatser. Efter bara drygt en halv timme var vi vid Ställplats La Volta. Det är en kombinerad camping och Stop and Go som dom kallar den.

Lång2015_29
Stop and Go La Volta vid Peniscola. Välordnat och lite könlöst!

Välordnad med pool och fina hygienutrymmen. Vi fick en plats utan el för € 7. Jag gick runt för att se om det fanns mer än tyskar och holländare. Såg en svensk bil och sa hej till dem. Frågade varifrån de kom och då berättade Håkan, som han hette, att de kom från en liten stad, som hette Ängelholm. Tittade sedan på mig för att se om jag hade en aning om var den ligger.

Kunde inte låta bli att le när jag berättade att vi också var därifrån. Dom bodde i Vejbystrand och var på väg hem efter att varit ute sedan i augusti. Det fanns sedan ytterligare en svensk bil med ett par, som var på väg mot Algarvekusten. Vi hann inte snacka så mycket för vi träffades dagen därpå när vi var på väg igen.

Vi hade tänkt oss till en camping vid Calpe, som vi fått tips om. Där hade vi tänkt stanna någon tid om vi fick plats. Det var en längre väg dit. Cirka 5 timmars körning. Vi körde längs kusten och såg många risodlingar. På ett ställe stannade vi och åt lunch. Sedan hamnade vi på en Lidl butik nära Cullera för lite komplettering av mat mm. Till sist upp i bergen och ner igen på en mycket smal, krokig och brant väg. När vi väl kom in i Calpe, så blev vi väl mottagna, men mannen i receptionen var tveksam till om vår ”stora” bil skulle få plats i de lediga facken. Jag körde in och konstaterade att tyvärr gick det inte hur jag än ville.

Lång2015_30
Risfält vid vägen!

Lång2015_31
Tjuren på berget möter vår mascot grisen som tittar ut!

Det blev att fortsätta så vi programmerade in en ställplats i Alfas del Pi. På vägen dit ville GPS:en ha oss att köra under en järnväg med 1,8 m fri höjd. Fick backa och trixa oss ut på stora vägen igen. Hittade så småningom platsen, som låg lite högt belägen och 20 minuters promenad från stan. Checkade in bland holländare, belgare, tyskar och engelsmän. Är nu här med gratis WIFI och stannar till fredag morgon då vi skall köra vidare!

Lång2015_32
Och här är vi nu på ställplatsen Camperpark Costabrava nära Albir

2 comments on Lite längre söderut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *