Medelhavet andra gången loggbok 1

image_pdfimage_print
Det är nu den 18 maj. Vi har mindre än två veckor kvar innan vi skall lasta Shanty på lastbil och själva sätta oss i vår egen bil för att möta upp i Izola i Slovenien. Inger plockade ut en färdbeskirvning på nätet.Enligt den skall det ta 16 timmar och 33 minuter. Vi skall göra av med 104,56 Euro i bensinkostnader. Men det viktigaste är att vi har en vettig vägbeskrivning.Shanty står på land och vi börjar sakta fylla henne med utrustning.Det är fortfarande en hel del saker som skall fixas. Vi gjorde en säkerhetsbesiktning av henne eftersom hon är mer än 25 år gammal. Det var en bra påminnelse om begreppet hemmablindhet.Vi visste precis vad som skulle göras men det är alltid lättare när någon annan säger samma saker. Sagt och gjort. Elsystemet som har setts över i vinter är inte klart. Två bottenventiler skall bytas och gasolsystemet skall ses över. Sedan är det en massa puts som skall till innan hon är klar för sjösättning.

Shanty på land redo för avresa

Det blir inte i hemmavattnen utan direkt i Adriatiska havet.Hemma har vi fortfarande segel, sjökort och pilots, ankare, kätting och tusen andra prylar. Förra gången vi var nere blev det mycket skruvar, muttrar och brickor samt alla möjliga verktyg som togs med. Blir nog svårt att undvara dem den här gången också. Nu har vi ytterligare vinterkläder och allt vad vi kan komma att behöva hemifrån under ett år att stuva in.

Vidare har vi en liten skada på friborden som skall fixas till. Förutom arbetet med båten har Staffan en massa uppdrag som skall avslutas. Det gäller arbetet i hamnen i Ängelholm. Vidare avslutning av boendet i bostadsrättsföreningen samt engagemanget i den gamla firman Entech. Men vi hoppas att komma tillbaka med en loggboksrapport som berättar om vår färd ner till Medelhavet.Kanske har vi sjösatt och då äntligen skall vi kunna känna den gamla vanliga harmonin som brukar infinna sig när man gjort klart för natten och kojar in.

Vi ses då…

Bakom tangenterna sitter denna gång
Staffan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *