Sakta på väg norrut

image_pdfimage_print

I Rincon hos Camper Areas M & H stannade vi till lördagen den 2 dec.  Ställplatsen administreras av ett mycket trevligt par från England. Kan bara rekommenderas!

Det var lite trångt på platserna. För oss var det dock helt OK även om vi hade grenar, som krafsade lite på natten när det blåste.

På torsdagen gick vi till Mercadona för att handla. När Inger var inne i affären passade jag på att prata lite med en man, som placerat sig vid kundvagnarna och där fick han lite pengar i sin mugg. Han sa att han hade tre hundar hemma och blev mycket förtjust i Dagny.

Man upplever mycket när man är ute. Denna vänliga man var ute och promenerade med sitt får som gick lös tillsammans med honom.

På fredagen gick vi en lång promenad och passade på att handla en liten kompressor för 12 volt till att pumpa däck med och lite glitterkulor från en kinesbutik. De senare fick bytas då de inte fungerade. Postade också brev vill Ingers barnbarn Billie, som snart blir 2 år.

Elsystemen är ibland inte helt reglementsenliga!

Lördag morgondusch i deras prydliga dusch och toa. Fungerade mycket bra. Checkade ut och tömde toa och gråvatten samt tankade färskvatten.

Målet för dagen var Roquetas de Mar där Kent och Gunilla nu har parkerat. Vi försökte först att köra väg 1340, men tog efter ett tag autovian innan vi slutligen vek av på mindre vägar. Att köra på icke motorväg kostar tid, men är definitivt gemytligare.

Vi körde genom enorma växthusområden innan vi så småningom kom fram. Kent hade reserverat en plats åt oss. Dom står sedan en tid på en parkeringsplats med ett tjugotal bilar varav många svenskar, Det blev många kramar och lite att dricka samt promenad med deras hund Chicco och Dagny.

Här står ett tjugotal bilar uppställda under lång tid. Kostar inget, men å andra sidan finns ingen service!

På söndagen tog Inger och jag en promenad på stan med Dagny. Ett ställe lockade med Lumumba, som fick Inger att se lyrisk ut. Det är en drink med rom och choklad, som kan drickas varm eller kall. Det blev en varm eller kanske het drink till henne och en öl till mig. Smakade dock på den och gillade den.

På eftermiddagen var det födelsedagskalas för Dagny, som fyllde 10 år denna dag. Chicco bjöds in och bjöds på tårta med ankpatè och morot! Uppskattades av båda hundarna och publiken runt om!!

Dagny kollar sin patétårta.

På kvällen gick vi ut sex stycken och åt fantastisk god tapas med vin eller öl för de som ville det. En mycket trevlig kväll och avslutning på detta besök. Dagen därpå hade vi tänkt åka vidare.

En trevlig kväll med vännerna på en tapasbar!

Vi pratade först om vart vi skulle men kom fram till att vi gärna åkte tillbaka till Vera, där vi var förra gången vi var nere. En mycket fin och välhållen ställplats med prydliga duschar och hygienutrymmen. Innan vi kom fram skojade GPS:en med oss. Vi blev ombedda att ta en väg, som jag knappast kan kalla väg. Det var en lastväg genom en apelsinodling. Trång och lerig, Höll på att fastna på ett ställe, men så småningom lyckades vi ta oss igenom. Kom slutligen fram till ställplatsen där vi hälsades mycket välkomna av en engelsman. Fick en plats nära utgången och kände väl igen oss. Ytterligare en svensk fanns där, men annars verkar det bara vara tyska, holländska och engelska långliggare. Receptionisten beklagade sig också och berättade att tillströmningen av bilar hade minskat de senaste åren på grund av Spaniens tillbakagång.

Utsikten från ställplatsen i Vera är kanske inte så inbjudande, men ställplatsen är mycket bra!

 

Det blev en lugn natt och sedan beslöt vi att fara vidare. Nu hade vi siktet inställt på en camping nära Cartagena, som vi också tidigare besökt. Efter obligatoriskt stopp vid en Mercadona för handling kom vi fram vid 15 tiden.

Här är vi högt upp och har kört på en smal och kurvig väg.

Receptionen stängd då men vi fick en karta för att gå in och kolla var vi ville stå, Efter det tog vi kaffe/lunchpaus i bilen innan vi kunde köra in efter kl 16.00. Fick en hyfsad plats och pratade lite med en norrman, som stod bredvid oss. På kvällen lite mat från havet i form av bläckfisk, musslor mm. Låter gott, men smakade inte så mycket. Pratade med Billie, som fyller två i morgon, men som firades i dag eftersom mamma skulle jobba.

På campingen sitter Inger och läser utanför husbilen!

Campingen har en egen strand och omgivningen är mycket fin.

Dagen därpå onsdagen den 5 december blev det en promenad till stranden bredvid och sedan en lång stund i solen då vi njöt. På kvällen stekte vi kummelfilè som blev riktigt god även om det var svårt att få den i ett stycke. Till den potatis och remouladsås.

På varje camping finns det ”konstverk”. Dvs folk pysslar om sitt lilla revir. Här ett träd med havsskulpturer!

Dagen därpå (torsdag) fortsatte vi vår färd. Vi for genom stora odlingsfält. Det ena fältet efter det andra med skördefärdiga grönsaker avlöstes av nyplanterade fält. Säga vad man vill om spanjorerna men dom är flitiga och välplanerade när det gäller att producera grönsaker och apelsiner.

Man hänger upp julskyltningar. Här har Inger plåtat lite fina figurer när vi passerade en stad.

Vi checkade in alldeles efter lunch i San Fulgencio Camper Park där vi varit tidigare och trivts bra. Det är en välordnad ställplats med el och duschar mm, Där stod många svenska bilar. Fick en bra plats och vi beslöt att stanna några dagar här. Vädret var fint med sol och cirka 15-18 grader ute! På kvällen kom en kille och undrade m vi ville äta paella på lördag i ett tält på området. Tackade ja och betalade € 20 för två personer inkl. vin och sangria.

Dagen därpå tog vi en lång promenad ner till stranden genom en skog. Vi såg många som fiskade och oändligt många plastflaskor, som slängts i vattnet och fastnat där det var något stopp. Förstår inte detta. Hur många flaskor flyter inte ut i havet??

Vi passade också på eftermiddagen på att kika in hos ”kinesen”. På varje större ort finns en butik, som drivs av kineser. Här heter den Merca China. Där finns i princip allting. Vi handlade en liten gryta, lite julprydnader och ett durkslag. Bra att ha saker

På lördagen var det marknad alldeles utanför ställplatsen. Vi gick runt och kollade. Inger köpte ett förkläde medan jag med Ingers hjälp lyckade pruta ner ett bouleset från € 45 till € 25. Bra eller dåligt vet jag inte förrän vi träffat några som kan. På kvällen blev det sedan paella med sangria och rött eller vitt vin. Det var väl cirka 20 personer som käkade, Ganska gott men mätta blev vi i alla fall.

Vi har nu fått kontakt med Ranko och Marianne och kommer ett se dem i Albir om några dagar. Just nu måndagen den 11 dec står vi kvar och det regnar lite grann samt blåser en del. Kurar inne och ser fram mot sol och värme igen. Vi hör av oss när vi kommit fram till Peniscola och checkat in på El Eden där vi skall stanna över jul och nyår.

 

 

 

 

6 comments on Sakta på väg norrut

 1. Hej på er!
  Det är alltid lika roligt att upptäcka att ni har skickat ett inlägg i er reseblogg. Jag förstår att ni upplever massor av mer eller mindre spännande saker på och vid vägarna. Mycket trevligt att läsa och se era bilder. Här vräker snön ner och vi får se och Lucia-vädret blir vitt eller inte. kramar från Gunilla i Bålsta

  1. Ja Gunilla, Du har helt rätt! Den ena dagen är inte den andra lik.
   I dag står vi i Altea norr om Benidorm. Det har faktiskt regnat en skur, men annars är vi ganska bortskämda med sol!
   Kram på er hemma och hoppas på en fin Lucia!?????

  1. Dagny niger och tackar. Själva har vi nu kommit till Peniscola och skall vara här ett tag, men mer därom senare.
   Vill passa på att önska er en God Jul och Ett Gott Nytt År. Hoppas att det är bra i Falsterbo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *