Uppe i bergen nära Murcia!

image_pdfimage_print

Dagen därpå på tisdag tog vi det lugnt. Det började med att vi gick för att handla. Väl framme vid Supermercadon kunde vi bara konstatera att den var stängd – tillbommad! Varför då? Jo förklaringen fick vi att ett par som passerade. Det var helgdag i dag!!

Inte så mycket helgdag så att alla affärer var stängda. Kinesen hade öppet och där köpte vi lite superlim, som jag skulle ha till ett lås! Vi kunde också köpa ett par shorts till Inger och slutligen gick vi in i en livsmedelsaffär, som snarast kan liknas vid ett svenskt systembolag. Men det fanns bröd, korv och ost och lite annat.

Lång2015_34
Så här ser det ut i de flesta affärer, som kallas kinesen. Rad efter rad med mycket prisvärda artiklar!

På kvällen gick vi upp till campingens restaurang för att äta. Det visade sig att vi var de enda, som åt! Sällskapet däröver var cirka trettio damer och några karlar, som spelade bingo. Mycket roande för oss men maten var god och vi kunde inte äta upp all pommes frites!

På torsdagen läste vi i solskenet på förmiddagen och sedan blev det en promenad med Dagny innan vi åt i bilen. Vi hade tänkt gå på kinesrestaurang, men var för mätta från gårdagens måltid att vi avstod!

Ännu en dag fast för omväxlings skull med lite moln på himlen! Fredagen den 13 men det hindrade inte oss från att packa ihop och dra vidare. Vi betalade för 6 dagar och under en euro för elen. GPS:en ställdes in på Cartagena.

Nu körde vi först inåt landet och sedan ner till Alicante. Där åkte vi genom staden och kom bland annat förbi hamnen. Ingen liten småbåtshamn utan tydligen hemmahamn för många stora motor- och segelbåtar!

Sedan ut på landet. Nu är det inte längre apelsinodlingar utan ett ganska torrt landskap. När vi passerade Santa Pola såg vi många saltsjöar med flamingos. Man tar in saltvatten och utvinner salt. Stora saltberg låg vid vägen!

Fick för oss att ändra destinationen så vi stoppade vid en camperstop San Fulgencio nära Guardamar. Blev mycket väl mottagna och fick en plats mellan en tysk och en engelsk bil. Här stod också tre svenska bilar. Vi promenerade till Lidl 300 m bort för att proviantera. Lidl här är mycket välsorterad med både färskt bröd och mycket mer än vad som finns i en svensk Lidl butik. På kvällen skulle det bli grillning, men myggor satte stopp för det så vi stekte fläskkarré och åt i bilen!

Lördag morgon och vi stannar kvar. I dag är det marknad här alldeles utanför där vi står. Det blev en lång promenad där vi kunde se allt från små klättrande tomtar, kläder, grönsaker och grillade kycklingar. Det blev en sådan hem till middag fast den kostar mer än hemma i Sverige. Vädret är mulet, men varmt i dag!

Lång2015_33
Ett av stånden där man sålde bland annat korv och torkad fisk. De flesta, som handlade köpte mest grönsaker

Avslutade rundan med ett besök hos kinesen. Där är det som ett Ullared i miniatyr och mycket billigt normalt! Sedan blev det Lidl igen för att proviantera bröd eftersom alla affärer håller stängt i morgon söndag!

På söndag beslöt vi att flytta oss vidare söderut. I den guide vi har för ställplatser har vi hittat en som ligger lite norr om Cartagena. Den såg mysig ut! Som vanligt for vi på icke motorvägar. Det blev en färd, som bland annat tog oss genom Torrevieia. Det var inte alls den lilla mysiga stad, som i trodde, utan i stället en jättestor stad. Visserligen for i något utanför staden, men fick i alla fall se mycket av den!

Lång2015_35
Saltbergen utanför Torrevieia!

Precis som tidigare vid Santa Pola var det saltutvinning. Nu stannade vi för en bild. Sedan kom ett odlingslandskap med apelsinlundar och enorma fält med allehanda grönsaker som sallad, kål och kronärtskockor. Vidare fanns många växthus gjorda av plastväv!

Vi kom fram till ställplatsen nära byn Sant Ana. Det blev en besvikelse. Ganska avskilt och endast en grusplan, Dock fina servicebyggnader. Här fanns ett antal svenskar varav en stått här i tre veckor. Man tar bussen till Cartagena och gör allehanda utflykter!

På måndagen den 16:e var det varmt. Solen gassade och vi satt ute för att läsa på förmiddagen. Efter lunch beslöt vi att ta bussen till Cartagena. Så försedda med lite pengar och en karta tog vi oss till busshållplatsen. Vägen dit är verkligen ingen höjdare. Smal och hårt trafikerad och utan trottoarer. Men vi kom fram helskinnad.

Bussen kom och jag gick ombord. Men när jag skulle betala och han såg Dagny beklagade han. Inga hundar ombord. Han verkade uppriktigt ledsen! Inget att göra åt det! I stället tog vi en promenad på stan! Klockan var lite över tre så staden sov nog. Här är Ängelholm en brusande metropol!

Det blev en öl på en liten servering och sedan tog vi oss hem igen. Planerade för morgondagen då vi tänker oss till en camping i närheten av Murcia. Det är inåt landet och skall bli intressant att se hur det är där!

Det blev mycket intressant. Mer därom senare! Vi började med att tömma tankar och fylla vatten innan vi vid 11 tiden gav oss iväg. GPS:en var inställd på en camping i El Berro en bit från Murcia.

Först körde vi genom stora odlingsområden och mycket torra marker. Allt måste bevattnas med slangar, som ligger utlagda på åkrarna där man odlar främst grönsaker. Det fanns också olivodlingar och apelsin samt citronodlingar. Vi hade som vanligt GPS:en inställd på icke motorväg. Det fick till följd att vi körde på en serviceväg parallellt med motorvägen. ”Snåla smålänningar” kör så här sa Inger!

Lång2015_36
Fält med grönsaker!

Lång2015_37
Kronärtskockor. Det tog lite tid innan vi kom underfund med vad det var!

Efter ett tag kunde vi köra upp på motorvägen, som inte är en betalväg. Vi kom nog fram lite snabbare då. Efter att ha passerat Alhama de Murcia då blev vägen smal och till slut skulle vi svänga vänster och köra upp i bergen. Nu blev vägen riktigt besvärlig. Som jag skrivit på andra ställen så såg vägen ut som en röntgenbild av tunntarmen på GPS:en.

Inger som satt bredvid i passagerarsätet hade ingen önskvärd tur. Sitta och titta ner på ganska djupa stup samtidigt som bilen körde på en smal väg utan räcken var ingen höjdare för henne. Jag som körde tyckte också det var jobbigt, men kunde ju kontrollera körningen. Vi mötte ett par bilar och speciellt en skåpvagn krävde omtanke.

Så småningom kom vi fram till El Berro, som är en liten mysig by med trånga gator, som slingrar sig upp och ner. Campingen Sierra Espuña gav oss en plats högst upp. Vi gick sedan en promenad med Dagny och trötta kom vi tillbaka. Grannen från Belgien sa att i skulle inte lägga ut mat på kvällen för det kom en räv som snodde mat när det blev mörkt.

Lång2015_38
Vi känner oss beskyddade i El Berro!

Vi gick för att handla i en av de två små butikerna i samhället. Sedan på kvällen beslöt vi att gå ut och äta. När vi kom ut så hittade jag bara en av mina sandaler!!! Det kan endast vara räven som tyckt att den var matig! Vi kunde bara skratta åt eländet. Maten var dock god och det lokala vinet var mycket smakligt. Vi lyckades övertala restaurangchefen att få köpa med oss två flaskor till ett bra pris!

Lång2015_40
Omgivningen i denna lilla by är mycket rogivande!

Lång2015_39
Det finns två restauranger i byn, som för rättvisans skull håller öppet varannan dag var. Utanför denna stängda restaurang skördas oliver med hjälp av en apparat, som skakar ner oliverna i nätet!

Onsdag var det åter sol. Vi beslöt att ha en lugn dag, vilket innebar läsning och promenad på morgonen. Ett besök hos bagaren för att köpa bröd till lunch. Efter lunchen hade vi en promenad med fotografering. Det blev fotografier av den vackra omgivningen och den mycket utsmyckade och vackra gravplatsen.

Lång2015_41
Gravarna här bestod av kvadratiska fönster med en platta och med blomstersmyckning!

På kvällen stekte jag kotletter på vår utomhus gasolspis och sedan satt vi ett bra tag och väntade på att räven skulle uppenbara sig. Den kom tydligen underfund med att vi satt där så det blev ingen konfrontation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *